Florian Colceag: O encliclopedie vie

Am vorbit cu cativa prieteni despre materialul video al domnului profesor Florian Colceag – pentru ca ma intereseaza tot timpul feedback-ul.

Ma intereseaza sa stiu cum reactioneaza si ceilalti la informatiile pe care le ti le transmit sau le promovez.

Si am intalnit pareri diferite – una dintre ele e ca e un trainer prea static.

Florian-Colceag-11

Florian Colceag

Si e adevarat, nu e un kinestezic ca si mine. Chiar spune in primul material – cand se autodescrie ca si profesor “vizual-spatial”.

Am primit un feedback de la un coach – un “antrenor de creier” – cum se autodescrie Silvana din Timisoara – care a avut ocazia sa fie al un moment dat speaker in aceeasi conferinta cu dl. Florian Colceag – si care imi spunea ca a tras o mare spaima in conferinta respectiva din cauza ca domnul profesor acoperea mai toate subiectele existente!

Am primit un feedback de la un prieten cu care am fost la Londra, la seminariile cu Tony Robbins si care spunea ca “a trebuit sa mergem la Tony Robbins ca sa descoperim ca avem oameni de super valoare in Romania”.

Eu cred omul asta e o adevarata enciclopedie – si stie sa sintetizeze informatia.

Tu ce parere ai?

Ca sa ai acces la ceva nou, am adaugat pe LTAcademy al treilea video cu Florian Colceag:

Harta psihologică a învăţării, relaţia dintre natura proprie şi mediul de învăţare.

Vei afla cum sa inveti mai eficient, cum sa  inveti in functie de natura ta proprie si cum sa folosesti mediul de invatare ca sa ai performante.

Lasa-ne parerea ta, jos, chiar in sectiunea de comentarii, sub descrierea cursului.

spor la invatat!

Liviu

Mai jos va lasam pe voi sa cititi un feedback din partea unei persoane care iubeste sa se instruiasca.

Ma bucur ca pui o astfel de tema in discutie.
Am avut onoarea sa-l cunosc pe dl. Florin Colceag atunci cand ma framnatau niste intrebari referitaore la educatia copilului  meu cel mare. A avut deschiderea de a ne invita la dumnealuil acasa. Un OM, simplu, de o modestie aproape de sfiintenie, care are o cunoastere si o intelepciune atat de vasta, incat pare ca nimic nu-l tulbura.
La o prima vedere, fara a-i da nici un fel de amanunte despre copilul meu, mi-a spus niste lucruri pe care doar eu  le stiam despre el, inclusiv faptul ca a suferit de otita pe partea stanga J, explicandu-mi ca (insesizabil) are tendinta de a-si intoarce capul intr-un anumit fel dupa cel care vorbeste – eu nu sesizasem niciodata acest lucru si nici acum nu sunt capabila sa sezizez – iti inchipui la ce nivel al observatiei si al concentrarii  a reusit sa ajunga!
Apoi am avut  norocul sa intru in posesia unor cd-uri care contineau niste cursuri de parenting, sustinute de Dl. Florian Colceag – m-am bucurat de fiecare cuvant rostit de dumnealui – desi am terminat sociologie-psihologie, desi am citit multe carti/articole in aceasta arie, fiind “organic” interesata de domeniu, aproape tot ce aflam cu aceasta ocazie imi parea cu totul nou, puse intr-o alta lumina si de o logica desavarsita…
Stiam de multi ani  ca se ocupa si e specializat in domeniul copiilor supradotati, ca se preocupa cu fervoare sa modifice legea educatiei, ca face eforturi pentru a aduce in constiinta colectiva eroare/latenta in care ne aflam, in privinta educarii copiilor, in general si a supradotatilor, in special.
Imi doream nespus sa intru in legatura cu partea aplicata a conceptelor pe care Dl. Florian Colceag le promoveaza si intr-un tarziu, anul trecut, m-am inscris voluntar in Fundatia Gifted Education J
Cred ca dincolo de toate, Dl. Florian Colceag este o persoana care si-a actualizat la un nivel “gifted” J o mare parte a potentialelor pe care le daruieste Dumnezeu unui  OM, iar valoare e cu atat mai mare, cu cat, in acelasi timp, da dovada de o modestie autentica, nedisimulata, cum, doar sfiintii au fost capabili sa  dobandeasca si sa o traiasca, ca filozofie de viata.
Mie, imi pare a fi ca o lumina in noapte (“in noaptea ratiunii”), si, posibil,  ca cei care il contesta, sa nu sa se fi  obisnuit inca cu lumina …
Cu siguranta sunt  multe de spus cu privire la modul in care Dl. Florian Colceag atinge “suflete”. “