Educa si tu

LTAcademy va imputerniceste sa creati un curs on-line. Noi oferim cele mai bune instrumente on-line de predare, o comunitate a instructorilor, o comunitate a studentilor, și echipe de sprijin de specialitate dedicate pentru succesul dumneavoastră.

Cat de mult poti sa castigi cu LTAcademy?

LTAcademy considera comunitatea instructorilor ca fiind parteneri in acest proiect. Prin urmare, castigurile si cheltuielile se impart in mod egal, 40% – 40%, din valoarea unui curs.

Prin urmare comunitatea LTAcademy se imparte in 3 parti:

- Comunitatea instructorilor

- LTAcademy

- Afiliatii

Despre comunitatea afiliatilor gasiti mai multe detalii aici. Daca un utilizator achizitioneaza un curs din link-ul de afiliere, al unui afiliat la comunitatea LTA, atunci afiliatul primeste 20% din valoarea cursului. Fiecare afiliat are biroul lui virtual pe platforma LTA si are o evidenta clara a activitatii lui.

Si LTAcademy poate avea cont de afiliat, la fel cum si instructorul poate avea cont de afiliat. In cazul in care fiecare dintre cele 2 entitati (LTA, comunitatea instructorilor) promoveaza cursuri prin contul de afiliat veniturile pot creste cu inca 20%.

Ce trebuie sa faci sa publici cursul tau pe LTAcademy?

Trebuie sa urmezi pasii de mai jos:

-         sa te inscrii in categoria instructorilor prin formularul pus la dispozitie de noi.

-         sa structurezi  informatia cursului pe mai multe module.

-         fiecare modul poate sa contina un video intre 10 – 40 de minute.

-        calitatea video trebuie sa fie minim Standard Definition (SD 720×576), exportata in format „.mp4”. In locatia in care se face filmarea cursului este indicat sa existe suficienta lumina (artificiala sau naturala). Nu este atractiv ca trainerul sa nu se vada.

Cursurile pot fi de mai multe feluri si evident filmarea poate varia in functie de specificul cursului. Desi informatia pe care o transmiti si solutiile pe care le oferi prin cursul tau sunt cele mai importante si modul in care o faci conteaza. In randurile de mai jos iti oferim 4 secrete pentru o filmare decenta.

1. Fundalul/decorul sa nu fie foarte plin, cu cat este mai simplu cu atat cel care vizioneaza cursul se poate concentra la informatia pe care o oferi. Fundalul poate fi un perete sau o rama de 3×3 metri, acopertita cu panza.

2. Lumina trebuie sa fie din abundenta. Cu cat este mai multa lumina cu atat calitatea video-ului este mai buna. Daca filmarea se face pe timp de zi, afara si este soare puternic, trebuie sa evitati sa filmati in intervalul 11:00 – 16:00.

Poti urmari un video despre cum iti poti confectiona singur lumina si cum trebuie pozitionata pentru o filmare ca la Hollywood, aici.

3. Sunetul curat si clar ofera cursantului o experienta placuta. Daca esti intr-o incapere si nu ai lavaliera/microfon, poate aprea efectul de ecou, daca incaperea este goala. O lavaliera este de preferat mai ales daca filmarea este facuta in spatiu deschis/afara. Calitatea sunetului trebuie sa fie buna, chiar daca nu folosesti microfon/lavaliera, inregistrarea trebuie facuta intr-o camera izolata de orice alte surse de zgomot. De fapt sunetul este aproape 2/3 din calitatea unei filmari. Daca doresti sa investesti in aparatura te sfatuim ca sunetul sa fie focusul principal, poti investi mai mult in microfon/lavaliera.

In link-ul urmator sunt cateva sfaturi extrem de utile despre cum sa ai o voce impecabila. Click aici.

4. Incadratura. Vom explica doar cateva. Restul se folosesc in TV sau Film. Iar in cazul in care nu ai o camera, de mii de euro, profesionala cu care sa te filmezi iti dam un pont cum te poti filma cu telefonul (bine, nu cu orice telefon). Click aici.

Incadraturi-Televiziune-Cinema

Plan mediu (PM) – prin aceasta denumire se inteleg diferite incadraturi, care incep la jumatatea bustului si se termina la jumatatea coapsei. Acest tip de incadratura o alegi cand stai la birou si nu ai nimic de prezentat in afara de informatiile importante pe care doresti sa le impartasesti. Daca folosesti unelte de pe birou sau o masa de lucru trebuie sa treci la o incadratura mai larga cum este Planul american.

Plan american (P Am) – poate fi de 2 tipuri in functie de pozitia subiectului. Daca cursul necesita sa te pozitionezi in picioare si sa explici pe flipchart, poti alege Pam mai strans, putin deasupra genunchilor. Daca masa de lucru este mai mare poti trece la Pam mai larg sub nivelul genunchilor.

Plan intreg (PI) – iti permite sa vezi toata suprafata de lucru a actiunii.

Camera video trebuie sa stea fixa pe trepied. Nu sunt necesare miscari de camera zoom sau pan decat daca cursul o cere. Cu alte cuvinte “keep it simple”.

Bineinteles ca exista si posibilitatea sa iti faci cursul cu ajutorul unui software care capteaza ecranul laptopului de pe care prezinti cursul, cu ajutorul unui powerpoint. Exista programe gratuite care te pot ajuta sa faci asta. Si in acest caz felul in care ti-ai facut slide-urile pot face diferenta intre succes si esec.

- Continutul cursului trebuie sa ofere studentilor solutii la problemele pe care le au. Cursul nu aduce valoare in viata celor care platesc sa il vada daca trateaza informatii generale, care pot fi gasite peste tot in mediul online. Recomandarea noastra este sa dati cat mai multe solutii si cursul va avea succes.

- Dupa ce ai terminat de structurat cursul pe module si ai oferit cele mai bune solutii practice in cursul tau este bine sa te gandesti sa faci un promo de 3 – 5 minute, in care sa te prezinti pe scurt si sa povestesti ce lucruri interesante pot invata din cursul tau.

Life Transformation Academy va valida daca indeplinesti conditiile de mai sus si iti va comunica prezenta ta in comunitatea instructorilor LTA.

Foarte important! In produsul final trebuie sa se regaseasca doar creatia proprie fara a incalca legea dreptului de autor. Nu este acceptat un curs care are elemente ce nu apartin autorului.

Daca vrei sa devii profesor, trimite-ne un mesaj folosind formularul de contact de mai jos.

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Mesaj