Constientizeaza emotiile celorlalti pentru a putea comunica eficace

Pentru a vedea intreg cursul, urmeaza pasii de mai jos:
Pasul 1: Inregistrare
- Sau -
Pasul 2: Plata
  • Produsebiomag.ro – Partenerul sanatos al academiei. Invata cum sa fii sanatos! “VIZIUNEA NOASTRA:  Daca esti genul de persoana care crede ca sistemul sanitar nu iti ofera toate solutiile si crezi ca informandu-te temeinic iti poti salva sanatatea ai ajuns unde trebuie. Noi credem ca sanatatea personala incepe cu noi si nu in cabinetul unui doctor.... Citește mai mult »
  • 20 RON
  • Carduri acceptate pentru plata 30 de zile banii inapoi
3 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 5 3 voturi, media: 5,00 din 5
Trebuie sa fii inregistrat pentru a putea vota.
Loading...Loading...

Descriere

Produsebiomag.ro – Partenerul sanatos al academiei. Invata cum sa fii sanatos!

banner-produsebiomag-TTV

“VIZIUNEA NOASTRA:  Daca esti genul de persoana care crede ca sistemul sanitar nu iti ofera toate solutiile si crezi ca informandu-te temeinic iti poti salva sanatatea ai ajuns unde trebuie.

Noi credem ca sanatatea personala incepe cu noi si nu in cabinetul unui doctor. Este de datoria noastra sa stim cum functioneaza corpul nostru si cum il putem vindeca cu uneltele date de natura. Iubim produsele bio si am testat beneficiile tratamentelor alternative.

Indepartam cele mai provocatoare afectiuni

Sadim enzime naturale in profunzimea celulei

Veghem pentru o viata fericita

Impreuna Sustinem Viata!  ”

Produsebiomag.ro

 

Alina Roman – Inteligenta emotionala

Oamenii inteligenţi emoţional pot recunoaşte corect emoţiile celorlalţi, percep cu uşurinţă ce gândesc şi simt ceilalţi, chiar şi atunci când nu gândesc sau simt la fel ca ei. Această abilitate îi ajută să se concentreze şi să absoarbă informaţii extrem de importante, pentru ca apoi să poată comunica eficace.

Observarea atentă nu înseamnă să ne folosim numai ochii, ci toate cele cinci simțuri şi să folosim toate informaţiile care ne parvin şi prin intermediul celui de al șaselea simţ – propriile emoţii.

Oamenii care lucrează la dezvoltarea inteligenţei lor emoţionale îşi îmbunătăţesc permanent abilitatea de conştientizare a emoţiilor celorlalţi. Iată trei dintre cele mai eficace metode:

Alina Roman - cursuri online

Alina Roman – cursuri online

  1. Eliberează-ţi mintea de tot felul de distrageri

Pentru a fi conştienţi social, trebuie să fim prezenţi şi să eliminăm din minte orice fel de distrageri pe care le putem avea în minte. Aceste distrageri din mintea noastră sunt ca mormanele de lucruri pe care le acumulăm în debara şi care ne împiedică să ajungem la lucrurile folositoare de care avem nevoie de acolo.

De exemplu, trebuie să avem grijă la monologurile interioare pe care le avem permanent în minte. Suntem atât de ocupaţi cu aceste monologuri interioare încât nu mai putem fi atenţi la ce se întâmplă în exteriorul nostru. O altă distragere este aceea a răspunsurilor proprii pe care le formulăm înainte ca cel care ne vorbeşte să termine ce are de spus. Este imposibil să ne concentrăm în acelaşi timp şi asupra a ceea ce ne spune interlocutorul şi asupra a ceea ce vrem noi să răspundem.

Când conștientizăm că ne lăsăm în voia monologurilor interioare sau începem să formulăm un răspuns în timp ce interlocutorul încă vorbeşte, este important să ne oprim, după care să ne concentrăm asupra interlocutorului pentru a-i observa emoţiile. Reaminteşte-ţi că în timpul unei conversaţii e important să asculţi cu atenţie şi să cauţi să înveţi ceva, nu să îl uimeşti pe interlocutor cu remarcile tale isteţe. Pe măsură ce vei observa distragerile şi le vei controla, vei deveni din ce în ce mai bun în a asculta cu adevărat ceea ce ceilalţi îţi comunică.

  1. Trăieşte clipa

Învaţă de la cei mici. Nu e nimeni mai priceput în a trăi clipa decât un copil. Un copil nu se gândeşte la ce s-a întâmplat ieri sau ce va face mai târziu. În momentul prezent el este Superman şi se bate cu toţi răufăcătorii şi nimic altceva nu există în lume. Din păcate, adulţii sunt îngrijoraţi de trecut (Nu ar fi trebuit să fac acel lucru…) şi sunt stresaţi de viitor (Cum o să mă descurc mâine?). E imposibil să ne concentrăm atenţia asupra prezentului, dacă avem în minte tot felul de evenimente din trecut şi din viitor.

Conştientizarea socială cere să trăim clipa prezentă, aşa cum orice copil face în mod natural, astfel că putem observa ce se întâmplă cu cei care ne vorbesc. E important ne formăm deprinderea de a trăi clipa prezentă; ne va ajuta enorm pentru dezvoltarea abilităţii noastre de conştientizare socială.

Oriunde eşti, trăieşte clipa şi fii acolo cu toate simţurile, pentru a putea să îi observi pe ceilalţi cu atenţie. Dacă te surprinzi că eşti altundeva cu mintea, revino în prezent. Amintirea trecutului şi planificarea viitorului sunt activităţi importante dar acestea trebuie făcute în anumite momente, nu atunci când eşti în situaţii sociale care îţi solicită concentrarea asupra altora.

  1. Practică arta ascultării

Sună elementar, aproape prea elementar pentru a fi măcar menţionat, dar abilitatea de a asculta este o strategie şi o abilitate din ce în ce mai rară în ziua de astăzi. Mulţi oameni cred că ştiu să asculte, dar dacă adulţii ar juca azi telefonul fără fir, cât de clar crezi că ar fi mesajul care ajunge la ascultătorul final? Ascultarea cere concentrare, şi concentrarea nu este un lucru uşor pentru că suntem distraşi de atât de multe lucruri.

Ascultarea nu înseamnă numai să auzim cuvintele; înseamnă şi să ascultăm tonul, ritmul şi volumul vocii. Înseamnă să ascultăm ce este spus şi ce nu este spus. Ce mesaje ascunse există. Poate că am ascultat un discurs în care au fost folosite cuvinte cu impact, dar tonul, ritmul şi volumul nu au fost potrivite cu conţinutul mesajului. Acestea s-au potrivit mai degrabă cu starea de spirit a interlocutorului.

Când cineva îţi vorbeşte, opreşte-te să faci orice altceva şi ascultă cu mare atenţie până când persoana termină de vorbit. Când eşti angajat într-o convorbire telefonică, nu scrie şi un e-mail. Când fiul îţi pune o întrebare, lasă deoparte laptopul şi uită-te la el când îi răspunzi. Când iei cina alături de familie, închide televizorul şi fi atent la conversaţia de la masă. Când ai o întâlnire cu cineva, închide uşa şi stai alături de persoana care îţi vorbeşte pentru a te concentra şi a o înţelege. Lucruri simple ca acestea te vor ajuta să trăieşti clipa prezentă, să observi indicii importante pe care celălalt le trimite şi să auzi cu adevărat ceea ce îţi spune.